Opis medu

Je to čistý jednodruhový jedľový med vytvorený včelou medonosnou. Vyprodukovaný je najmä voškou (medovnicou jedľovou) zo staršej jedle bielej, ktorá je najproduktívnejšia drevina pre tvorbu medovice. Med je hustej a vláčnej konzistencie, tmavo-jantárový až čierno-hnedý, lahodnej a príjemnej maslovej stredne-sladkej chuti, príjemnej karamelovo-orechovej vône, s ľahkou živicovo-balzamovou arómou.

Vlastnosti

Má silné regeneračné schopností a mimoriadne antibakteriálne vlastností, ktoré pôsobia vysoko preventívne. Stále viac sa uplatňuje v praktickej klinickej medicíne v čase keď si bakteriálne infekcie vytrvalo a stále viac budujú rezistenciu proti antibiotikám. Jeho antibakteriálne vlastnosti môžeme porovnať so svetovo známym medom manuka. Vysoké hodnoty antioxidantov zabraňujú rastu a šíreniu patogénnych baktérií, plesní, húb, kvasiniek a veľmi účinne pomáha aj pri regenerácií buniek, obnove tkanív, potláčaní zápalov, stimulácií tvorby leukocytov, bolestiach kĺbov, popáleninách, psoriáze, ekzémoch, vyrážkach, migréne, dyspepsií, hnačke a zvýšenej námahe. Veľmi efektívny je aj proti baktérií - Helicobacter pylori, ktorá spôsobuje žalúdočné vredy.

Deklarovanie kvality

Med z našej produkcie prechádza mikrobiologickou analýzou akreditovaným nemeckým laboratóriom. Pre účely medicíny sa skúma jeho antibakteriálna aktivita UHF (Unique Manuka Factor) podľa metódy vyvynutej na univerzite Waikato. Okrem tohto parametra sa v mede analyzuje aj obsah vody, elektrická vodivosť, HMF (Hydroxymethylfurfural) a obsah peľu.