MEDOVICOVÝ MED
Nepochádza z nektárov ako iné druhy medy ale vytvárajú ho včely zo sladkej šťavy, ktorú produkujú vošky žijúce na jedliach. Vošky žijúce vo veľkých kolóniách nabodávajú vetvičky jedlí a sajú vytekajúce šťavy. Čo nedokáže spracovať ich metabolizmus, vylúčia vo forme sladkého sekrétu. Tento sekrét potom zbierajú a spracovávajú včely. Následne vzniká med s výnimočnými vlastnosťami.
LESNÝ MED
Lesný med má špecifickú lahodnú chuť a vôňu. Je spravidla tmavší, čo spôsobujú rastlinné farbivá obsiahnuté v miazge drevín. Vôňa medu sa taktiež líši v závislosti či v danom období včely majú znášku z malín, černíc alebo smrekov. Týmto faktorom je takisto ovplyvnená aj chuť medu. V porovnaní s kvetovými medmi obsahuje viac fruktózy, dextrínov a flavonoidov.
KVETOVÝ MED
Kvetový med pochádza z lúčnych kvetov a listnatých stromov kvitnúcich v jarných mesiacoch. Vzhľadom k polohe našej farmy, ktorá sa nachádza v podhorskej oblasti, je tento med tvorený z znektárov týchto horských bylín a stromov. Je ľahko stráviteľný vďaka obsahu jednoduchých cukrov. Obsahuje peľové zrná rôznych rastlín, ktoré obohacujú med o významné prírodné látky s povzbudzujúcimi účinkami.
MATERSKÁ KAŠIČKA
Materská kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vôňou a nakyslo korenenou chuťou, ktorá obsahuje vyvážený komplex látok blahodárne pôsobiacich na ľudský organizmus. Materská kašička obsahuje minerálne látky ( predovšetkým vápnik, horčík, železo, draslík, meď, hliník), tuky, cukry (vrátane glukózy a fruktózy), puríny a pyrimidíny, aminokyseliny, bielkoviny, hormóny a vitamíny. Materská kašička je taktiež vhodným doplnkom stravy ženy v menopauze a na posilnenie imunitného systému organizmu.
MEDOVINA
Medovina je vykvasený alkoholický nápoj z medu teda víno z medu. Je to prírodný nápoj sladkej opojnej chuti a jemného medového buketu. Je vyrobená len z medu, vody a kvasiniek bez prídavku ďalších príchutí. Jej nedostatky nezakrývame bylinami, koreninami, šťavami či sirupmi. V chuti a vôni prevláda med z ktorého je medovina vyrobená. Medovina vyrobená tradičnou technológiou obsahuje zväčša 12 - 14 % objemu alkoholu.
PROPOLIS
Propolis alebo včelí tmel je látka na báze živice, ktorú získavajú včely z púčikov stromov alebo iných rastlinných zdrojov. V závislosti od zloženia môže mať rôznu farbu, od zelenej po červenohnedú, najčastejšie je tmavohnedý. Pri izbovej a vyššej teplote je propolis lepkavý, pri nižších teplotách tuhne a drobí sa. Typický propolis má asi 50 zložiek, 50 % tvoria živice a rastlinné balzamy, 30 % vosky, 10 % esenciálne oleje a 5 % peľ. Propolis pôsobí na imunitný systém, v závislosti od zloženia môže mať silné antibiotické, antifungálne a antibakteriálne účinky.